Voor fysiotherapeuten

  Over Beatbelly

  Training van buik-/rompspieren, hersteltraining door eenzijdige instabiliteit.

  Met de BeatBelly gebruik je heel veel spiervezels van de buik- en rompspieren. Het instabiele vlak zorgt ervoor dat je veel meer vezels aan moet spannen om de coördinatie te bewaken naast de kracht die je moet leveren. En trainen met de BeatBelly kan de functie van de kleine rugspieren in combinatie met de grotere rugspieren verbeteren en daardoor een bijdrage leveren aan een betere houding.

  Doordat het bankje slechts in één richting instabiel is, is het erg goed te gebruiken bij hersteltraining van diverse andere spiergroepen, zoals enkels, knieën, maar ook schouders e.d.
   
  Fysiotherapeut Jaco de Wolf: "BeatBelly voor betere houding"
  Jaco de Wolf is fysiotherapeut en manueel therapeut in het Sport Medisch Centrum Rijnland.  "Voor mij is de BeatBelly een duidelijke aanwinst. Met de BeatBelly gebruik je veel spiervezels van de buik- en rompspieren, en het instabiele vlak zorgt dat je veel meer aan moet spannen om de coordinatie te bewaken, en dat naast de kracht die je er voor moet leveren. Trainen met de BeatBelly kan daarom de functie van de kleine rugspieren in combinatie met de grotere rugspieren verbeteren. Daardoor kan het ook een bijdrage leveren aan een betere houding. Bij mensen met recidiverende rugklachten is het wel even opletten. Daar is de functie van de locale stabilisatoren vermindered, en dus moet deze mensen eerst aangeleerd worden hoe ze deze spieren aan moeten spannen. Dit moet bij een fysiotherapeut op de behandelbank gebeuren, en daarnaast in de oefenzaal. De BeatBelly kan dus wel gebruikt worden bij recidiverende rugklachten, maar dan wel na behandeling van en onder toezicht van een fysiotherapeut"

  BeatBelly, the Natural Way naar een gezond en gespierd lichaam.

  Contact

  StraksStrak BV

  Postbus 99
  NL - 4100 AB Culemborg

  T. +31 (0)345 - 514641
  E. info@beatbelly.com

  Laatste Nieuws

  Social Media

  Volg ons. Mis onze acties in de toekomst niet!

  Top