Core Stability Training

  Over Beatbelly

  BeatBelly levert een uiterst effectieve bijdrage aan Core Stability Training. Wat maakt de BeatBelly nu anders dan andere buikspiertrainingen?

  - Omdat je op een instabiele ondergrond traint is de effectiviteit en intensiteit van de training veel hoger. Er worden meer spiervezels aangesproken om aan te spannen. Door de kleine balansverstoringen worden naast spiervezels voor de kracht ook spiervezels voor de coördinatie gerekruteerd.
  - De comfortabele uitgangshouding betekent dat je de oefeningen veel beter kan doseren. Bij sit-ups moet je je hele bovenlijf omhoog torsen. Dat probleem wordt opgelost met de BeatBelly
  -Omdat je in een goede uitgangshouding zit, span je niet meteen je spieren aan de voorkant van je nek en schouders aan; je hebt dus geen nekbelasting.
  - De oefeningen leveren een bijdrage aan de versteviging van heel de lage romp (spierkorset).
  - Het voordeel van deze buikspiertraining is ook dat je de kleine rugspiertjes rond de wervelkolom traint. Deze kleine rugspieren zijn van belang voor de coördinatie bij bewegingen van de wervels onderling.

  Zie linker plaatje. Vergelijk de wervelkolom met een stabel (oranje) blokken waarbij je de grote, globale (grijze) rugspieren traint; dan zit er onderling nog geen goede afstemming. De kleine rugspieren (rechter plaatje) zorgen hiervoor. Trainen met de BeatBelly kan de functie van de kleine rugspieren in combinatie met de grotere rugspieren verbeteren en daardoor een bijdrage leveren aan een betere houding en de kans op rugklachten verminderen.

  Door het schuine aflopende zitgedeelte komt je rug in een positie waardoor deze spiertjes in een iets gerekte houding komen. Door de oefeningen te doen ontstaan er kleine balansverstoringen (door een zijwaartse beweging en een draaicomponent). Behalve de buikspieren moeten deze spiertjes geactiveerd worden om bewegingen te begeleiden en/of tegen te houden. Door tussen de oefeningen door de rug op te strekken spannen de kleine rugspieren ook aan.

  Contact

  StraksStrak BV

  Postbus 99
  NL - 4100 AB Culemborg

  T. +31 (0)345 - 514641
  E. info@beatbelly.com

  Laatste Nieuws

  Social Media

  Volg ons. Mis onze acties in de toekomst niet!

  Top